Gezocht: Hulp voor de werkgroep Besparen Met Energie!

gepubliceerd
29 March 2022, 13:00

In 2017 is vanuit de Dorpsdagboeken de werkgroep Besparen Met Energie ontstaan. Een mooie groep, enthousiastelingen bij elkaar, met ieder hun eigen motivatie om “ons” Wapserveen meer energieneutraal te maken. Het streven is zelfs om Wapserveen energieneutraal te maken voor 2030!

De afgelopen periode heeft de werkgroep, al dan niet op afstand/online, niet stilgezeten. Er is een subsidie aangevraagd (RRE subsidie) en deze aanvraag is recent voor een groot deel toegekend! Dat betekent dat de werkgroep middelen heeft om ook daadwerkelijk stappen te nemen om te komen tot een energieneutraal Wapserveen.

De werkgroep wil zich onder andere richten op de volgende initiatieven:

  • het verrichten van energiescans;
  • idem warmte scans;
  • informatieavonden organiseren over ervaringen met maatregelen bij verschillende (leeftijds) categorieën huizen, hiervoor hebben wij al 4 “proefwoningen” om de bevindingen/ervaringen ruim te kunnen delen;
  • inzetten van lesprogramma voor junior energiecoaches op de basisschool;
  • organiseren van kortingsacties met leveranciers van bijvoorbeeld zonnepanelen.

U begrijpt de organisatie en verwezenlijking van de plannen verloopt voor de leden van de werkgroep nog niet helemaal energieneutraal. Om hier meer draagvlak te hebben is de werkgroep op zoek naar versterking!

Versterking op het gebied van communicatie en de coördinatie daarvan en/of mensen die interesse of zelfs kennis hebben van achterliggende technieken in de praktijk.

Wij zijn een enthousiaste groep met mensen die goed met elkaar samenwerken en open staan voor uitbreiding van het team. Nieuwe plannen zijn altijd welkom en daarin kunnen wij bijsturen! Vele handen maken licht werk.

Heb je interesse?
Neem dan contact op met Christine Wijma, Natasja Berkhout of Paul Tienkamp.

Mailen bij voorkeur via
besparenME@gmail.com