Welke jongeren in Wapserveen hebben een mening over duurzame energie?

gepubliceerd
29 March 2022, 12:58

Jongeren tot 35 jaar uit Wapserveen kunnen mee praten over duurzame energie.
Ben je voor windmolens of tegen, voor of tegen zonnepanelen / zonneweides, hoe denk je over de opslag van energie via bijvoorbeeld waterstof of accu’s?

Maandagavond 10 mei om 19:30 uur kun je eenvoudig via je smartphone meepraten.
En via de tool Swipocratie kun je nu al je mening laten horen.

Onderstaand vind je meer informatie.

Zoals waarschijnlijk bekend is, denkt de werkgroep Besparen Met Energie Wapserveen daar al een paar jaar over na en organiseert allerlei akties om Wapserveen in 2030 energieneutraal te laten zijn.

We horen dan ook graag wat er uit de sessies is gekomen.
Alvast bedankt.

Denk in een paar swipes mee over jouw duurzame toekomst

Gepubliceerd op: 15 april 2021 11:00

De CO2-uitstoot moet in 2050 met 95% afgenomen zijn. Een einddoel dat nog ver in de toekomst ligt. Zo ver zelf, dat de mensen die hier nu keuzes in maken, niet of nauwelijks zullen meemaken of het goed genoeg was. Het is de volgende generatie die profiteert of juist voor de negatieve gevolgen opdraait... Maar waarom praat die generatie dan zo weinig mee?

Swipe en laat je horen

Daar wil de Jongerenadviesraad Drenthe verandering in brengen! Met de tool Swipocratie willen we de mening van jongeren ophalen over duurzame energie. Dat gaat heel gemakkelijk, op dezelfde manier als de dating-app Tinder: leuk of niet leuk, je veegt op je smartphone links of rechts. En zo kunnen jongeren hun mening geven over energiedillema's.

Windmolens of zonneparken?

Er zijn verschillende manieren om duurzame energie op te wekken, bijvoorbeeld door windmolens en zonnepanelen. Voor het plaatsen van windmolens en zonnepanelen zijn er verschillende opties. We zijn benieuwd wat jongeren van de verschillende mogelijkheden vinden. Wil je jouw stem laten horen? Klik dan op de volgende link.  

Digitale jongerensessie

Op maandagavond 10 mei vanaf 19.30 uur organiseren we een digitale jongerensessie over duurzame energie. Hierin presenteren we de resultaten van de swipocratie en gaan jongeren in gesprek met de leden van het Drents parlement. Ben je onder de 35 jaar en wil je meepraten? Stuur dan een mailtje naar jongeren@drentsparlement.nl. Je bent van harte welkom!

En dan?

Op woensdag 12 mei staat de RES op de agenda van de Statencommissie Omgevingsbeleid. De RES, oftewel de Regionale Energiestrategie, is een document waarin staat hoe de energietransitie de komende jaren in Drenthe uitgevoerd gaat worden. We hopen dat de Statenleden de mening van jongeren serieus neemt en deze mee laat wegen in hun uiteindelijke keuze.