Gezocht: 4 voorbeeld woningen voor een energieneutraal Wapserveen in 2030

gepubliceerd
29 March 2022, 12:52

Zoals velen van jullie weten heeft de Dorpsgemeenschap Wapserveen als uitgangspunt dat ons mooie dorp (uiterlijk) in 2030 energieneutraal zal zijn.
Een mooie ambitie, maar dat zal niet eenvoudig zijn. Bijvoorbeeld het isoleren van de vele mooie, oude boerderijen is geen kleinigheid. Wij hoeven dat ook niet in ons eentje op te lossen. De Gemeente Westerveld, de Provincie Drenthe en de Natuur- en Milieufederatie Drenthe helpen ons daarbij.
Maar wij hebben ook de hulp van bewoners nodig.
Om een beter idee te krijgen van de stappen die we moeten zetten hebben we experts ingeschakeld die een uitgebreid energieadvies zullen uitbrengen voor vier woningen gebouwd voor 1975.

Er gelden wel een paar voorwaarden:
a. Er zijn nog weinig isolatiemaatregelen uitgevoerd.

b. Er is niet te veel geknutseld aan de woning

Voor degenen die al een energiescan hebben laten uitvoeren door de energiecoach: dit energieadvies gaat veel verder. Maar ook aan dit energieadvies zijn voor de bewoners geen kosten verbonden.
Omdat de energieadviezen als referentie zullen worden gebruikt voor andere woningen in Wapserveen, streven wij naar een zo groot mogelijke verscheidenheid in bouwperiode, soort en grootte van de woningen.

Bent u bereid uw woning beschikbaar te stellen, stuur dan even een e-mail naar

besparenME@gmail.com

en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Of een PB aan

Paul Tienkamp
Christine Wijma
Werkgroep Besparen Met Energie van de Dorpsgemeenschap Wapserveen.